- 1 fej lila káposzta
- 1 ek. olaj
- 2 ek. cukor
- 1 fej hagyma
- só
- pici ecet
- 1 cs. hajtogatott vajas tészta
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
Különleges köretet készítettem az ünnepi asztalra.
Párolt lila káposzta az alapja.
Először egy kanálka olajon karamellizáljuk a cukrot.
Ha szépen megfolyósodott és aranybarna színe lett, akkor beletesszük a felvágott hagymát.
Pár percig kevergetve pirítjuk a hagymát.
Most beletesszük a szálasra gyalult lila káposztát.
Megsózzuk és tovább pároljuk.
Ha kész pici ecettel tesszük pikánssá az ízét.
Kihűtjük.
Készen vásárolt hajtogatott vajastésztát télalapokra vágunk.
Elhabart tojással ecsettel körbekenjük a széleket.
A tészta egyik oldalára halmozzuk a káposztát, a másik oldalán 3 vágást ejtünk.
Majd összehajtjuk a tésztát és a tojásos széleket ujjunkkal összenyomjuk.
Villával is megcifrázzuk a lezárt széleket.
A tészta tetejét is megkenjük a tojással.
Alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a megtöltött párnácskákat úgy, hogy a vágott felük legyen felül.
Előmelegített sütőbe tesszük 180 C fokon és szép pirosra sütjük.
A kivágott részeken vidáman kikandikál a csodaszép színű töltelék.
Narancsos kacsasült mellé kínáltam ezt a köretet, sütőtökös rétes társaságában.