2016. december 3., szombat

Mézes, diós, majonézes cékla

Hozzávalók:


  • főtt cékla
  • méz
  • majonéz
  • dió
  • citromlé
  • citromhéj




Elkészítés:





A cékla gyakran szerepel a konyhánkon.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/dios-narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/narancsos-cekla-mikroban.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/narancsos-ceklas-kaposzta-salata.html


Most egy egyszerű köretet készítettem.

A főtt céklát lereszeljük.


Elkeverjük majonézzel.
Mézet is kanalazunk bele.
Megsózzuk.


Citromhéjat reszelünk rá.

Darabos dióval is megszórjuk.


Kevés citromlével kellemesen savanykássá ízesítjük.
Összekeverjük és jól behűtve kínáljuk.