2016. december 10., szombat

Spenótos krumplipüré

Hozzávalók:


  • burgonya
  • spenót
  • vaj
  • szerecsendió
  • fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • tej



Elkészítés:







Egyszerű és finom a spenótos krumplipüré.

A leszárazott, megtisztított spenótot jól megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük.

Amint újra felforrt a víz készen is van, leszűrjük a spenótot és lecsöpögtetjük.

Nyáron előkészíthetjük ily módon a friss spenótot, majd mélyhűtőbe téve lefagyasztjuk.
Ezután bármikor elővehetjük és a spenótfőzeléktől kezdve a spenótos tésztáig számtalan módon felhasználhatjuk.



Felhevítjük a vajat.
Teszünk bele őrölt köményt, frissen reszelt szerecsendiót, zúzott fokhagymát.



Egy percig forraljuk, majd hozzáadjuk a leturmixolt spenótot.


Megsózzuk és kevés tejjel elkeverjük.


A szokásos módon megfőzött burgonyát összetörjük.


Hozzáadjuk a spenótos pürét.

Összekeverjük.
Ha kell utána sózunk vagy egy kevés tejjel hígítjuk.
Mindenféle sült, rántott hús mellé kitűnő köret.