- burgonya
- spenót
- vaj
- szerecsendió
- fokhagyma
- őrölt köménymag
- tej
- só
Elkészítés:
Egyszerű és finom a spenótos krumplipüré.
A leszárazott, megtisztított spenótot jól megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük.
Amint újra felforrt a víz készen is van, leszűrjük a spenótot és lecsöpögtetjük.
Nyáron előkészíthetjük ily módon a friss spenótot, majd mélyhűtőbe téve lefagyasztjuk.
Ezután bármikor elővehetjük és a spenótfőzeléktől kezdve a spenótos tésztáig számtalan módon felhasználhatjuk.
Felhevítjük a vajat.
Teszünk bele őrölt köményt, frissen reszelt szerecsendiót, zúzott fokhagymát.
Egy percig forraljuk, majd hozzáadjuk a leturmixolt spenótot.
Megsózzuk és kevés tejjel elkeverjük.
A szokásos módon megfőzött burgonyát összetörjük.
Hozzáadjuk a spenótos pürét.
Összekeverjük.
Ha kell utána sózunk vagy egy kevés tejjel hígítjuk.
Mindenféle sült, rántott hús mellé kitűnő köret.