- burgonya
- hagyma
- babérlevél
- só
- 1 ek. ételízesítő
- kapor
- liszt
- olaj
- tejföl
- ecet
- cukor/édesítő
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/baberleveles-burgonyafozelek.html
A megtisztított, megmosott burgonyát karikára vágjuk és hideg vízben feltesszük főni.
Egy fél hagymát és 2-3 babérlevelet is teszünk bele.
Sót és ételízesítőt adunk hozzá.
Friss kapor szárát apróra vágjuk és a krumplihoz adjuk.
A burgonyát puhára főzzük.
Rántást készítünk, a felhevített olajba tesszük a liszt felét.
Kevergetve forraljuk 1-2 percig.
Ekkor a maradék lisztet simára keverjük egy kis vízzel, majd a tejföllel.
A tejfölös habarást belekeverjük a tűzről levett rántásba.
Hozzáöntjük a burgonyához.
Jól kiforraljuk a főzeléket.
Most hozzáadjuk a maradék friss kaprot, amivel már nem főzzük.
Egy kevés ecettel és cukorral, illetve édesítő szerrel enyhén savanykás ízt adunk a főzeléknek.
Langyosan a legfinomabb.