2016. december 4., vasárnap

Tárkonyos zöldborsós tokány

Hozzávalók:


  • sertéscomb
  • hagyma
  • füstölt szalonna
  • olaj
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • pritamin/kápia paprika
  • paradicsom püré
  • tárkony
  • zöldborsó
  • bors






Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.


Egy lábasban jóféle füstölt szalonnát olvasztunk ki és ebbe tesszük a hagymát, fokhagymát.


Rátesszük a csíkokra vágott sertés combot.
Kevergetve pirítjuk.


Zöldpaprikát, pritamin paprikát és paradicsomot aprítunk fel.


Amikor a hús már kiengedte a levét megsózzuk és borsozzuk.


Felvágjuk a tárkonyt.
Télen nagyon jó a lefagyasztott tárkony is.


Hozzáadjuk a húshoz és most adjuk hozzá a paprikákat és a paradicsomot is.
Egy-két evőkanál paradicsom pürével gazdagítjuk.


Elkeverjük és lefedve majdnem puhára főzzük.


Végül hozzáadjuk a zöldborsót.
Fagyasztott is tökéletes hozzá.

Főzzük készre.
Ha kell, kevés vizet adjunk hozzá.



A végén is adjunk még hozzá egy kevés tárkony levelet.