- sertéscomb
- hagyma
- füstölt szalonna
- olaj
- fokhagyma
- paradicsom
- zöldpaprika
- pritamin/kápia paprika
- paradicsom püré
- tárkony
- zöldborsó
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
Egy lábasban jóféle füstölt szalonnát olvasztunk ki és ebbe tesszük a hagymát, fokhagymát.
Rátesszük a csíkokra vágott sertés combot.
Kevergetve pirítjuk.
Zöldpaprikát, pritamin paprikát és paradicsomot aprítunk fel.
Amikor a hús már kiengedte a levét megsózzuk és borsozzuk.
Felvágjuk a tárkonyt.
Télen nagyon jó a lefagyasztott tárkony is.
Hozzáadjuk a húshoz és most adjuk hozzá a paprikákat és a paradicsomot is.
Egy-két evőkanál paradicsom pürével gazdagítjuk.
Elkeverjük és lefedve majdnem puhára főzzük.
Végül hozzáadjuk a zöldborsót.
Fagyasztott is tökéletes hozzá.
Főzzük készre.
Ha kell, kevés vizet adjunk hozzá.
A végén is adjunk még hozzá egy kevés tárkony levelet.