- sertés szűzpecsenye
- színes bors
- só
- gomba
- majoránna
- chili szósz
- fokhagyma
- mozzarella sajt
- olaj
Elkészítés:
Előre el lehet készíteni és csak a kínálás előtt pár perccel készre sütni ezt a finom pecsenyét.
Barna csiperkéből készítettem.
Csak a kalapját használjuk fel.
A szárából más étel készült.
Forró olajban kisütjük a gombákat mindkét oldalon.
Amikor megfordítjuk, akkor megsózzuk és majoránnával megszórjuk a belsejüket.
Kiszedjük az olajból és a hűtőben várhatja a sorát.
Sertés szűzpecsenyét megtisztítunk, az inakat levágjuk.
Többféle színes borsot, rózsaborsot és citromborsot is mozsárban durvára törünk.
A húst körben megsózzuk és a borsban meghengergetjük, kicsit nyomkodjuk is a húsba a fűszert.
Serpenyőben forró olajon süssük körben szép pirosra.
Tegyük át egy tepsibe.
Kevés őrölt köménymagot, zúzott fokhagymát szórunk rá és édes chili szósszal meglocsoljuk.
Fóliával lefedve kb. fél órát sütjük a sütőben.
Tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, rátesszük a sült gombákat ás bőségesen megpakoljuk a reszelt mozzarellával.
Sütőben átmelegítjük amíg a sajt rá nem olvad.