2016. december 30., péntek

Szűzpecsenye gombával és mozzarellával

Hozzávalók:


  • sertés szűzpecsenye
  • színes bors
  • gomba
  • majoránna
  • chili szósz
  • fokhagyma
  • mozzarella sajt
  • olaj





Elkészítés:




Előre el lehet készíteni és csak a kínálás előtt pár perccel készre sütni ezt a finom pecsenyét.

Barna csiperkéből készítettem.
Csak a kalapját használjuk fel.
A szárából más étel készült.



Forró olajban kisütjük a gombákat mindkét oldalon.


Amikor megfordítjuk, akkor megsózzuk és majoránnával megszórjuk a belsejüket.


Kiszedjük az olajból és a hűtőben várhatja a sorát.


Sertés szűzpecsenyét megtisztítunk, az inakat levágjuk.


Többféle színes borsot, rózsaborsot és citromborsot is mozsárban durvára törünk.


A húst körben megsózzuk és a borsban meghengergetjük, kicsit nyomkodjuk is a húsba a fűszert.


Serpenyőben forró olajon süssük körben szép pirosra.


Tegyük át egy tepsibe.


Kevés őrölt köménymagot, zúzott fokhagymát szórunk rá és édes chili szósszal meglocsoljuk.
Fóliával lefedve kb. fél órát sütjük a sütőben.


Tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, rátesszük a sült gombákat ás bőségesen megpakoljuk a reszelt mozzarellával.

Sütőben átmelegítjük amíg a sajt rá nem olvad.