2017. február 26., vasárnap

Virsli kolbásszal, sajttal tésztában

Hozzávalók:


  • 2 cs. hajtogatott vajas tészta
  • 10 db virsli
  • füstölt kolbász
  • sajt
  • reszelt sajt
  • ketchup





Elkészítés:




A virsli és a tészta nagyon jól passzolnak egymáshoz.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/virslivel-toltott-vajas-teszta.html


Most egyszerű és imádni való recept következik.
Előre elkészíthető és a vendégek érkezésekor, vagy a szilveszteri vacsora előtt pillanatok alatt készre süthető.

Készen kapható hajtogatott vajas tésztát puha füstölt vagy lángolt kolbásszal beterítünk.




Sajt szeleteket teszünk rá.
Bármilyen általunk kedvelt, akár többféle maradék sajt is megfelel.


Most jön a virsli, amit hosszában bevágunk és a nyílásba bőségesen nyomunk ketchupöt.


Nem baj, ha kifolyik... úgy a jó.


A virsliket keresztben tesszük a tésztára.


Még szórunk rá sajtot.



Ráhelyezzük a másik tésztát és a széleken összenyomkodjuk.

A virslik közét is nyomkodjuk le egy kicsit.

A leeső tésztából egy kis mintát kanyaríthatunk.


180 C fokon megsütjük a tésztát.


Várjunk pár percet a szeleteléssel.


A virslik között vágjuk fel.


Készíthetjük sonkával is.




Sült csirkecomb egyszerűen

Hozzávalók:


  • csirkecomb 
  • tört fehér bors
  • kakukkfű
  • olaj








Elkészítés:




A csirke a leggyakoribb étel nálunk, nagyon sokféle receptet kipróbáltunk már, a világ minden tájáról begyűjtöttünk ötleteket.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/11/olaszos-csirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gorog-csirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/gombas-sult-csirke.html

https://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/sult-csirke.html?m=0

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/currys-csirke.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/mezes-lekvaros-csirkeszarny.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/csirkeporkolt.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/petrezselymes-fokhagymas-sult-csirke.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/korianderes-sult-csirkecomb.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/malaj-csirke-rendang.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/kinai-kokuszos-mogyoros-edeskomenyes.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/tepsis-rantott-csirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/09/tarkonyos-citromos-sult-csirke.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/zoli-citromos-csirkeje.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/csirke-colombo.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/grillcsirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/csipos-szecsuani-csirkemell.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/thai-csirkemell-kukoricas-pikans.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/kinai-csirke-sult-zoldseggel-tesztaval.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/tepsis-zabpelyhes-rantott-csirke.html


Most a legegyszerűbb gyors módon készítettük el.

A megtisztított combokat besózzuk, fehér borssal és egy kevés kakukkfűvel megfűszerezzük.


Kiolajozott tepsibe tesszük  és megforgatjuk a combokat, hogy  minden oldaluk olajos legyen.


Egy pohár vizet öntünk alá és alufóliával lefedve 180-200 C fokon készre sütjük.


Bármilyen körettel kínálhatjuk.


Ezúttal egy isteni párolt lila káposztával tálaltam.









Sült kacsacomb

Hozzávalók:


  • hízott kacsa combja
  • bors
  • fokhagyma





Elkészítés:





A kacsahús ünnepi falat a konyhánkon.


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/rozmaringos-sult-kacsacomb.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/bazsalikomos-sult-kacsaszarnyto.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/rozmaringos-kacsamell.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kacsas-burgonya.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kacsasult.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-kacsa.html


Csak hízott kacsából érdemes készíteni, aminek a zsírját szépen kiolvasztjuk és azt is felhasználjuk.
A pecsenye kacsának nincs meg az a jellegzetes zamata, amit egy kacsától elvárhatunk...


A megtisztított combok bőrös felén bevágjuk a bőrt és a hájat, hogy a zsír könnyen kisülhessen belőle.


Egy teflon serpenyőben bőrös felükkel lefelé lassan kisütjük a zsírt a combokból.
Majd megfordítjuk és a húsos felüket is pirosra sütjük.


Áttesszük a combokat egy tepsibe.


Most fűszerezzük meg sóval, borssal, zúzott fokhagymával.


Egy kevés majoránnát is dörzsöljünk bele.
Öntsünk alá egy pohárka vizet, amelynek gőzében majd puhára párolódhat a hús.


Fedjük le és 190-200 C fokos sütőben süssük meg.




Kínai kel leves

Hozzávalók:


  • 1 db kínai kel 
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • füstölt szalonna
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • burgonya
  • fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • füstölt kolbász
  • virsli






Elkészítés:

Finom magyaros leveske készül a kínai kelből.

A hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot apróra vágjuk.


Egy kanálka olajon kisütjük a szalonna kockákat, majd megdinszteljük a hagymát.



Rászórjuk a fűszerpaprikát.


 Egy-két evőkanál vízzel elkeverjük a paprikát.

Feldaraboljuk a sárgarépát és a fehérrépát.


Beletesszük a karikára vágott répákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot is.


Vízzel felöntve főzzük.


Fokhagymát is teszünk bele.


Sót, törött borsot és őrölt köményt is adunk hozzá.


Hogy jó íze legyen teszünk bele egy darabka füstölt kolbászt is.


A kelkáposzta most kerül bele.
Megmossuk és nem túl apróra feldaraboljuk.


A kellel együtt adjunk hozzá a feldarabolt burgonyát is.

 Puhára főzzük.
A kelnek nem kell sok idő, vigyázzunk, hogy ne főzzük agyon.
Végül adjunk hozzá még tetszés szerint kolbászt és virsli.


Két perc forralás után készen van a nagyszerű, sűrű zamatos levesünk.





Cukkini főzelék 2.

Hozzávalók:


  • cukkini
  • hagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • kapor
  • só 
  • cukor
  • tej
  • ecet
  • tejföl





Elkészítés:




A cukkini az egyik kedvenc zöldségünk, mindenféleképpen készítjük.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/tejfolos-turoval-toltott-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/sokmagos-sajtos-cukkinilepeny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/fuszeres-sult-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/ropogos-sult-cukkini-kinai-modra.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/cukkini-fozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/korianderes-cukkini.html

https://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/toltott-cukkini.html


Sokszor készítjük egyszerűen úgy, mint a tökfőzeléket.

A zsenge cukkinit nem kell meghámozni.
A reszelő legnagyobb lyukán keresztül lereszeljük.


Előkészítjük a hagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot és apróra vágjuk.


Egy kanálka olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldpaprikát.


A kapor nagy részét, a szárral együtt hozzáadjuk.


2 ek. lisztet teszünk bele.


1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is beletesszük.


Ráöntünk 1 dl tejet és elkeverjük a rántást.
Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit.


Kevergetve sütjük.
Beletesszük a paradicsomot is.
Megsózzuk,
Csipet cukor is mehet bele.


Ha átpárolódott, felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi.



Kis lángon készre főzzük.

Adunk hozzá tejfölt, ízlés szerint amennyit szeretünk, de ettől lesz finom krémes.


Elkeverjük és még egyet forralunk rajta.
Pici ecettel savanyítjuk.
Most tesszük bele a maradék kaprot is.



Bármilyen feltéttel kínálhatjuk, de magában, langyosan is nagyon nagyon finom.