- hízott kacsa combja
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés:
A kacsahús ünnepi falat a konyhánkon.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/rozmaringos-sult-kacsacomb.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/bazsalikomos-sult-kacsaszarnyto.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/rozmaringos-kacsamell.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kacsas-burgonya.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kacsasult.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-kacsa.html
Csak hízott kacsából érdemes készíteni, aminek a zsírját szépen kiolvasztjuk és azt is felhasználjuk.
A pecsenye kacsának nincs meg az a jellegzetes zamata, amit egy kacsától elvárhatunk...
A megtisztított combok bőrös felén bevágjuk a bőrt és a hájat, hogy a zsír könnyen kisülhessen belőle.
Egy teflon serpenyőben bőrös felükkel lefelé lassan kisütjük a zsírt a combokból.
Majd megfordítjuk és a húsos felüket is pirosra sütjük.
Áttesszük a combokat egy tepsibe.
Most fűszerezzük meg sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Egy kevés majoránnát is dörzsöljünk bele.
Öntsünk alá egy pohárka vizet, amelynek gőzében majd puhára párolódhat a hús.
Fedjük le és 190-200 C fokos sütőben süssük meg.