- 1 db kínai kel
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- olaj
- fűszerpaprika
- füstölt szalonna
- fehérrépa
- sárgarépa
- burgonya
- fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- füstölt kolbász
- virsli
Elkészítés:
Finom magyaros leveske készül a kínai kelből.
A hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot apróra vágjuk.
Egy kanálka olajon kisütjük a szalonna kockákat, majd megdinszteljük a hagymát.
Rászórjuk a fűszerpaprikát.
Egy-két evőkanál vízzel elkeverjük a paprikát.
Feldaraboljuk a sárgarépát és a fehérrépát.
Beletesszük a karikára vágott répákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot is.
Vízzel felöntve főzzük.
Fokhagymát is teszünk bele.
Sót, törött borsot és őrölt köményt is adunk hozzá.
Hogy jó íze legyen teszünk bele egy darabka füstölt kolbászt is.
A kelkáposzta most kerül bele.
Megmossuk és nem túl apróra feldaraboljuk.
A kellel együtt adjunk hozzá a feldarabolt burgonyát is.
Puhára főzzük.
A kelnek nem kell sok idő, vigyázzunk, hogy ne főzzük agyon.
Végül adjunk hozzá még tetszés szerint kolbászt és virsli.
Két perc forralás után készen van a nagyszerű, sűrű zamatos levesünk.