2017. február 26., vasárnap

Kínai kel leves

Hozzávalók:


  • 1 db kínai kel 
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • füstölt szalonna
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • burgonya
  • fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • füstölt kolbász
  • virsli






Elkészítés:

Finom magyaros leveske készül a kínai kelből.

A hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot apróra vágjuk.


Egy kanálka olajon kisütjük a szalonna kockákat, majd megdinszteljük a hagymát.



Rászórjuk a fűszerpaprikát.


 Egy-két evőkanál vízzel elkeverjük a paprikát.

Feldaraboljuk a sárgarépát és a fehérrépát.


Beletesszük a karikára vágott répákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot is.


Vízzel felöntve főzzük.


Fokhagymát is teszünk bele.


Sót, törött borsot és őrölt köményt is adunk hozzá.


Hogy jó íze legyen teszünk bele egy darabka füstölt kolbászt is.


A kelkáposzta most kerül bele.
Megmossuk és nem túl apróra feldaraboljuk.


A kellel együtt adjunk hozzá a feldarabolt burgonyát is.

 Puhára főzzük.
A kelnek nem kell sok idő, vigyázzunk, hogy ne főzzük agyon.
Végül adjunk hozzá még tetszés szerint kolbászt és virsli.


Két perc forralás után készen van a nagyszerű, sűrű zamatos levesünk.