- csirkecomb
- füstölt szalonna
- olaj
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- só
- bors
- cukor
Elkészítés:
Szeretem a lecsós ételeket:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/lecsos-csirke.html
Most egy kicsit másképpen készítjük el ugyanazt az ételt, külön főzzük meg a hozzávalókat és így másféle ízeket kapunk.
Jóféle házi csirkecombból készítjük.
Füstölt szalonnát vágunk apróra.
Megolvasztjuk a szalonnát és körbepirítjuk rajta a combokat.
Megsózzuk, borsozzuk .
Külön készítjük el a lecsót.
Az egy evőkanál olajon megdinsztelt hagymára tesszük a nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát és kavargatva tovább sütjük.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Elkeverjük és mehet bele a darabokra vágott paradicsom.
Megsózzuk és egy pici cukrot is adunk hozzá, amely a paradicsom savasságát ellensúlyozza.
Nagyon hamar elkészül a lecsó.
Külön főzzük meg a tarhonyát.
Úgy tálaljuk, hogy a tarhonyára szedjük a lecsót és mellé adjuk a csirkecombot.
Így jól érvényesül a sült csirke remek zamata.