2017. február 26., vasárnap

Csirke lecsósan tarhonyával

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • füstölt szalonna
  • olaj
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • bors
  • cukor



Elkészítés:


Szeretem a lecsós ételeket:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/lecsos-csirke.html

Most egy kicsit másképpen készítjük el ugyanazt az ételt,  külön főzzük meg a hozzávalókat és így másféle ízeket kapunk.

Jóféle házi csirkecombból készítjük.


Füstölt szalonnát vágunk apróra.


Megolvasztjuk a szalonnát és körbepirítjuk rajta a combokat.


Megsózzuk, borsozzuk .


Fedő alatt egy kevéske víz hozzáadásával készre sütjük a csirkét.


Külön készítjük el a lecsót.
Az egy evőkanál olajon  megdinsztelt hagymára tesszük a nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát és kavargatva tovább sütjük.


Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.


Elkeverjük és mehet bele a darabokra vágott paradicsom.


Megsózzuk és egy pici cukrot is adunk hozzá, amely a paradicsom savasságát ellensúlyozza.


Nagyon hamar elkészül a lecsó.


Külön főzzük meg a tarhonyát.



Úgy tálaljuk, hogy a tarhonyára szedjük a lecsót és mellé adjuk a csirkecombot.


Így jól érvényesül a sült csirke remek zamata.