2017. február 26., vasárnap

Sült kacsacomb

Hozzávalók:


  • hízott kacsa combja
  • bors
  • fokhagyma





Elkészítés:





A kacsahús ünnepi falat a konyhánkon.


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/rozmaringos-sult-kacsacomb.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/bazsalikomos-sult-kacsaszarnyto.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/rozmaringos-kacsamell.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kacsas-burgonya.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kacsasult.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-kacsa.html


Csak hízott kacsából érdemes készíteni, aminek a zsírját szépen kiolvasztjuk és azt is felhasználjuk.
A pecsenye kacsának nincs meg az a jellegzetes zamata, amit egy kacsától elvárhatunk...


A megtisztított combok bőrös felén bevágjuk a bőrt és a hájat, hogy a zsír könnyen kisülhessen belőle.


Egy teflon serpenyőben bőrös felükkel lefelé lassan kisütjük a zsírt a combokból.
Majd megfordítjuk és a húsos felüket is pirosra sütjük.


Áttesszük a combokat egy tepsibe.


Most fűszerezzük meg sóval, borssal, zúzott fokhagymával.


Egy kevés majoránnát is dörzsöljünk bele.
Öntsünk alá egy pohárka vizet, amelynek gőzében majd puhára párolódhat a hús.


Fedjük le és 190-200 C fokos sütőben süssük meg.