2017. március 5., vasárnap

Lencsefasírt virslivel

Hozzávalók:


  • lencse
  • 1 ek. búzadara
  • 2 tojás
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • virsli
  • kakukkfű
  • köménymag
  • koriander
  • római kömény
  • zsemlemorzsa




Elkészítés:



Áztassuk be előző este a lencsét.



Másnap főzzük meg és szűrjük le.


Burgonyatörővel passzírozzuk el nagy részét, de nem kell teljesen pürésíteni.


Adjunk hozzá egy kanál búzadarát.


A hagymát dinszteljük üvegesre egy kanálka olajon.


Virsli is tegyünk bele, attól izgalmasabb lesz.
Vágjuk apróra.
Készítsünk elő fokhagymát is.


A virslit pirítsuk át a hagymán.


Mozsárban törjük össze a fűszereket: a kakukkfüvet, köménymagot, koriandert, római köményt.


Isteni illatos fűszerkeveréket kapunk.


Szórjuk rá a virslis ragura.


Most tegyük bele a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát is.


Keverjünk egyet rajta és most tegyük bele a frissen őrölt borsot és a sót is.


Keverjük össze a grízes lencsével.


Dolgozzuk bele a tojásokat is.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk.


Zsemlemorzsában forgassuk meg a kis gombócokat, amelyeket aztán lapítsunk el.


Olajban süssük szép pirosra mindkét oldalukat.


Virsli nélkül is lehet készíteni.
Főzelékhez feltétnek vagy salátával kitűnő könnyű fogás.