- lencse
- 1 ek. búzadara
- 2 tojás
- hagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- virsli
- kakukkfű
- köménymag
- koriander
- római kömény
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Áztassuk be előző este a lencsét.
Másnap főzzük meg és szűrjük le.
Burgonyatörővel passzírozzuk el nagy részét, de nem kell teljesen pürésíteni.
Adjunk hozzá egy kanál búzadarát.
A hagymát dinszteljük üvegesre egy kanálka olajon.
Virsli is tegyünk bele, attól izgalmasabb lesz.
Vágjuk apróra.
Készítsünk elő fokhagymát is.
A virslit pirítsuk át a hagymán.
Mozsárban törjük össze a fűszereket: a kakukkfüvet, köménymagot, koriandert, római köményt.
Isteni illatos fűszerkeveréket kapunk.
Szórjuk rá a virslis ragura.
Most tegyük bele a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát is.
Keverjünk egyet rajta és most tegyük bele a frissen őrölt borsot és a sót is.
Keverjük össze a grízes lencsével.
Dolgozzuk bele a tojásokat is.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk.
Zsemlemorzsában forgassuk meg a kis gombócokat, amelyeket aztán lapítsunk el.
Főzelékhez feltétnek vagy salátával kitűnő könnyű fogás.