- sütőtök
- cékla
- kínai ötfűszer
- só
- csipet cukor
- 1-2 ek. olaj
Elkészítés:
A kínai ötfűszer: Legtöbbször azt halljuk, hogy csillagánizs vagy ánizs, szecsuáni bors vagy fekete bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj vagy kasszia keveréke.
Ám nem ritka, hogy chilit, gyömbért vagy édesgyökeret is tesznek hozzá.
Én egy francia fűszerkeveréket vettem alapul és ott a klasszikus ötfűszer összetevők az ánizs, a bors, az édeskömény, a fahéj és az őrölt koriander.
Ezeket egyenlő arányban megdarálom, összekeverem és kis üvegekben tárolom. Szinte minden kínai ételbe teszek belőle egy keveset.
Szép nagy békebeli sütőtökből készítettem.
Meg kell hámozni és nem túl kicsi kockákra felvágni.
A céklákkal ugyanígy járunk el.
Egy kiolajozott tepsibe tesszük a kockákat és jól megszórjuk az ötfűszerrel.
Sózzuk és egy pici cukrot is szórunk rá.
Alufóliával fedjük le és sütőben süssük készre.
Nagyon finom, egészséges köret különleges ízesítéssel.