- karalábé
- sárgarépa
- zöldborsó
- 1 kisebb hagyma
- 1/2 db kápia vagy kaliforniai paprika
- 1 ek. darált pritamin paprika
- 1 db paradicsom
- vaj
- tej
- só
- cukor
Elkészítés:
A friss zöldségekből készült főzelékekből sosem elég.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/finomfozelek.html
A karalábét és a sárgarépát tisztítsuk meg, mossuk le és vágjuk kisebb falatokra.
Hagymát és kápia paprikát is teszünk bele egy keveset.
Egy kevés vajon megdinszteljük a zöldségeket.
1 ek. darált házi pritamint is tegyünk bele.
Fedő alatt 5-8 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a darabokra vágott paradicsomot.
Megsózzuk és egy pici cukrot is adunk hozzá.
Tejjel felöntjük.
Kis lángon készre főzzük.
Üde ízű főzeléket kapunk, ami valóban finom.
Nem feltétlenül kell liszttel besűríteni.