- 2 kg burgonya
- 5 dl tejfel
- 1 ek- ételízesítő
- 20 dkg vaj/margarin
- 15-20 dkg reszelt mozzarella
Elkészítés:
Először a tejfelt keverjük össze a jóféle ételízesítővel.
A főtt krumplit hagyjuk egy cseppet hűlni.
Az alaposan kivajazott tepsibe reszeljünk egy réteg krumplit.
Erre reszeljünk egy kevés vajat vagy margarint és csorgassunk rá az ízesített tejfölből.
Reszeljünk újabb adag krumplit, majd reszeljünk rá vajat és csepegtessünk a tejfölből.
A tetején simítsuk el a tejfölt.
Szórjunk rá reszelt mozzarella sajtot.
Sütőben süssük szép pirosra.
Természetesen elkészíthetjük bármilyen másfajta sajttal megszórva is.
A lényeg, hogy ne sajnáljuk a belevalókat.
Ezt a nagyszerű köretet feltétlenül próbáljátok ki!