2017. március 5., vasárnap

Ördöghal zöldborsóval és spenóttal

Hozzávalók:


  • ördöghal 
  • olíva olaj
  • hagyma
  • színes zöldpaprika
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • zöldborsó
  • spenót




Elkészítés:   









A csodálatosan finom ördöghalat mossuk meg és szárítsuk meg.



Vágjuk fel nem túl kicsi darabokra.


Kevés olíva olajon süssük körbe a halszeleteket.


Kicsit össze fog ugrani.
Szűrőlapáttal szedjük ki a halat és tegyük félre.


Készítsük elő a zöldségeket.


Vágjuk fel csíkokra a hagymát és a színes zöldpaprikákat.


Egy másik edényben pici olajon futtassuk meg a hagymát.


Adjuk hozzá a zöldpaprikát.


A darabokra vágott paradicsomot és fokhagymát is tegyük bele.


Most jön a zöldborsó.
A mélyhűtött is tökéletes bele.



Keverjük össze.


Adjuk hozzá a spenótot.
Mélyhűtött blansírozott spenót is jó.

Most tegyük vissza a halat, sózzuk meg.


5-8 percig főzzük.


Nem kell tovább főzni.


Tésztával vagy sima krumplipürével az igazi.