Hozzávalók:
Elkészítés:
Nem először készül meggymártás nálunk:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/meggymartas.html
A befőtt levében néhány percig főzzük a citromot, szegfűszeget, fahéjat.
Csipet sót és cukrot is tegyünk bele.
Ha jól kijött a fűszerek illata, akkor mehet bele a meggy is.
Ezzel már csak egyszer felforraljuk.
Tejfölben elkevert 2 kanálnyi lisztet vízzel felhígítunk és ezzel a habarással besűrítjük a mártást.
Ha újra felforrt, akkor készen is van.
Főtt hús mellé kitűnő, de csak magában is nagyon finom, üde mártás.
- meggy befőtt
- szegfűszeg
- fahéj
- citrom
- tejföl
- liszt
- só
- cukor
Elkészítés:
Nem először készül meggymártás nálunk:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/meggymartas.html
A befőtt levében néhány percig főzzük a citromot, szegfűszeget, fahéjat.
Csipet sót és cukrot is tegyünk bele.
Ha jól kijött a fűszerek illata, akkor mehet bele a meggy is.
Ezzel már csak egyszer felforraljuk.
Tejfölben elkevert 2 kanálnyi lisztet vízzel felhígítunk és ezzel a habarással besűrítjük a mártást.
Ha újra felforrt, akkor készen is van.
Főtt hús mellé kitűnő, de csak magában is nagyon finom, üde mártás.