2017. április 22., szombat

Kínai narancsos-zöldséges sertés

Hozzávalók:


  • sertés comb
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • csillagánizs
  • lazac/halszósz
  • szójaszósz
  • worcester szósz
  • narancs 
  • gyömbér
  • ötfűszer
  • fejes káposzta
  • színes zöldpaprika
  • póréhagyma
  • lilahagyma
  • paradicsom




Elkészítés:   

A húst keskeny csíkokra vágjuk.


Egy wokban az olajon körbepirítjuk.


Rádobunk 2 szem csillagánizst.


Előkészítjük a fűszereket:halszószt vagy lazacszószt, szójaszószt, worcester mártást, kínai ötfűszert, gyömbért és a narancsot.


Rászórjuk a húsra.
A narancs sárga héját apróra vágjuk és azt is beletesszük,


csak úgy, mint a narancs levét.



Káposztát, színes zöldpaprikát vágunk csíkokra.


Hagymát, lila hagymát, póréhagymát, fokhagymát és paradicsomot készítünk elő.


A paradicsomot és a fokhagymát rádobjuk a húsra.


Ha puha a hús, kivesszük a wokból és félretesszük.
Ugyanebbe a wokba teszünk még egy kanálka olajat és a szálasra vágott hagymát kezdjük rajta sütni.


Rögtön bele is kerül a szép színes zöldpaprika és a káposzta is.


A húshoz használt fűszerekből a zöldségekre is teszünk egy keveset.
Ötfűszer és szójaszósz mindenképpen legyen rajta.
Ha kell, kicsit megsózhatjuk.


2-3 percnél tovább ne süssük, mert nagyon megpuhul, holott ennek a zöldségnek roppanósnak kell maradnia.


Most visszatesszük a húst a zöldségre.


Bármilyen tésztával, rizzsel kínálhatjuk.
Illatos, ízletes és nagyon egészséges fogás.