Hozzávalók:
Elkészítés:
A húst keskeny csíkokra vágjuk.
Egy wokban az olajon körbepirítjuk.
Rádobunk 2 szem csillagánizst.
Előkészítjük a fűszereket:halszószt vagy lazacszószt, szójaszószt, worcester mártást, kínai ötfűszert, gyömbért és a narancsot.
Rászórjuk a húsra.
A narancs sárga héját apróra vágjuk és azt is beletesszük,
csak úgy, mint a narancs levét.
Káposztát, színes zöldpaprikát vágunk csíkokra.
Hagymát, lila hagymát, póréhagymát, fokhagymát és paradicsomot készítünk elő.
A paradicsomot és a fokhagymát rádobjuk a húsra.
Ha puha a hús, kivesszük a wokból és félretesszük.
Ugyanebbe a wokba teszünk még egy kanálka olajat és a szálasra vágott hagymát kezdjük rajta sütni.
Rögtön bele is kerül a szép színes zöldpaprika és a káposzta is.
A húshoz használt fűszerekből a zöldségekre is teszünk egy keveset.
Ötfűszer és szójaszósz mindenképpen legyen rajta.
Ha kell, kicsit megsózhatjuk.
2-3 percnél tovább ne süssük, mert nagyon megpuhul, holott ennek a zöldségnek roppanósnak kell maradnia.
Most visszatesszük a húst a zöldségre.
Bármilyen tésztával, rizzsel kínálhatjuk.
Illatos, ízletes és nagyon egészséges fogás.
- sertés comb
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- csillagánizs
- lazac/halszósz
- szójaszósz
- worcester szósz
- narancs
- gyömbér
- ötfűszer
- fejes káposzta
- színes zöldpaprika
- póréhagyma
- lilahagyma
- paradicsom
- só
Elkészítés:
A húst keskeny csíkokra vágjuk.
Egy wokban az olajon körbepirítjuk.
Rádobunk 2 szem csillagánizst.
Előkészítjük a fűszereket:halszószt vagy lazacszószt, szójaszószt, worcester mártást, kínai ötfűszert, gyömbért és a narancsot.
Rászórjuk a húsra.
A narancs sárga héját apróra vágjuk és azt is beletesszük,
csak úgy, mint a narancs levét.
Káposztát, színes zöldpaprikát vágunk csíkokra.
Hagymát, lila hagymát, póréhagymát, fokhagymát és paradicsomot készítünk elő.
A paradicsomot és a fokhagymát rádobjuk a húsra.
Ha puha a hús, kivesszük a wokból és félretesszük.
Ugyanebbe a wokba teszünk még egy kanálka olajat és a szálasra vágott hagymát kezdjük rajta sütni.
Rögtön bele is kerül a szép színes zöldpaprika és a káposzta is.
A húshoz használt fűszerekből a zöldségekre is teszünk egy keveset.
Ötfűszer és szójaszósz mindenképpen legyen rajta.
Ha kell, kicsit megsózhatjuk.
2-3 percnél tovább ne süssük, mert nagyon megpuhul, holott ennek a zöldségnek roppanósnak kell maradnia.
Most visszatesszük a húst a zöldségre.
Bármilyen tésztával, rizzsel kínálhatjuk.
Illatos, ízletes és nagyon egészséges fogás.