2017. április 22., szombat

Kaprimártás

Hozzávalók:


  • kapribogyó
  • hagyma
  • vaj
  • citrom
  • petrezselyem
  • liszt
  • ételízesítő
  • 4-5 dl víz



Elkészítés:





Csodálatos nagy szemű kapribogyót kaptam.


Ebből mártást készítettem.
A bogyókat keresztben karikára vágtam.


Vajon apróra vágott hagymát dinszteltem meg.


Beletettem a kaprit.


Petrezselymet is adtam hozzá.


1-2 ek. lisztet szórtam rá.
Jól összekevertem.


4-5 dl vízben feloldott ételízesítővel felöntöttem a mártást.
Kevés sót is tettem bele.


Citromlével savanyítottam.


Kis lángon kevergetve besűrítettem a szószt.


Roston sült halat készítettem.


Csavart tésztát adtam a hal mellé és a kaprimártással tálaltam.


Finoman pikáns ízű szósz lett, mindenkinek nagyon ízlett.