Hozzávalók:
- bárány comb
- bárány lapocka
- bárány lábszár
- rozmaring
- provánszi fűszer
- só
- hagyma
- fokhagyma
- kápia paprika
- paradicsom
- olaj
- paradicsompüré
Elkészítés:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rozmaringos-barany.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/01/sult-baranyborda.html
Ismét készült bárány húsvétra.
A combot, lapockát és lábszárat megtisztítjuk a hártyáktól.
Fokhagymával megtűzdeljük.
Kiolajozott tepsibe, rozmaring ágakra fektetjük a húst.
Körbesózzuk.
Provánszi fűszerrel megszórjuk és rozmaringgal beterítjük.
Köré szórunk fokhagymát, hagymát, paradicsomot, kápia paprikát is.
Félbevágott fokhagymafejet is tegyünk bele.
Egy kevés paradicsompürét elkeverünk vízben és a hús alá öntjük.
Alufóliával lefedjük és sütőben 180-200 c fokon puhára sütjük.
A hús puha és omlós lesz.
A kisült szaftot a kinyomott sült fokhagymával kenyérre kenhetjük.
A sült paprikát és paradicsomot is rátehetjük a szendvicsre, nagyon finom íze lesz.
A sültet melegen, hidegen bármilyen körettel kínálhatjuk.