2017. április 22., szombat

Rozmaringos bárány 2


Hozzávalók:


  • bárány comb
  • bárány lapocka
  • bárány lábszár
  • rozmaring
  • provánszi fűszer
  • hagyma
  • fokhagyma
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • olaj
  • paradicsompüré







Elkészítés:


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rozmaringos-barany.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/01/sult-baranyborda.html


Ismét készült bárány húsvétra.


A combot, lapockát és lábszárat megtisztítjuk a hártyáktól.
Fokhagymával megtűzdeljük.

Kiolajozott tepsibe, rozmaring ágakra fektetjük a húst.


Körbesózzuk.


Provánszi fűszerrel megszórjuk és rozmaringgal beterítjük.


Köré szórunk  fokhagymát, hagymát, paradicsomot, kápia paprikát is.


Félbevágott fokhagymafejet is tegyünk bele.


Egy kevés paradicsompürét elkeverünk vízben és a hús alá öntjük.


Alufóliával lefedjük és sütőben 180-200 c fokon puhára sütjük.


A hús puha és omlós lesz.

A kisült szaftot a kinyomott sült fokhagymával kenyérre kenhetjük.
A sült paprikát és paradicsomot is rátehetjük a szendvicsre, nagyon finom íze lesz.


A sültet melegen, hidegen bármilyen körettel kínálhatjuk.