2017. május 7., vasárnap

Pulykaszárny serpenyősen

Hozzávalók:


  • pulykaszárny
  • hagyma
  • olaj
  • zöldpaprika/kápia
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • bors
  • burgonya



Elkészítés:



A hagymát az olajon megdinszteljük.




Előkészítjük a fokhagymát, a csodálatos színű és zamatú kápia paprikát és a paradicsomot.


A pulykaszárnyakat megtisztítjuk, lemossuk.


A dinsztelt hagymára tesszük és jól körbepirítjuk.


Megsózzuk, hozzáadjuk a darabokra vágott fokhagymát, paradicsomot és kápia paprikát.


Most szórjuk meg a fűszerpaprikával is.


Meghintjük törött borssal.
Kis vizet alátöltve fedő alatt főzzük.


15-20 perc múlva beletesszük a szeletekre vágott burgonyát is és tovább főzzük.


Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, akkor készen is van ez az egyszerű, de rendkívül zamatos egytálétel.


Céklasalátával, kovászos uborkával, vagy bármilyen finom savanyúsággal kínáljuk.