Hozzávalók:
Elkészítés:
Minden évben várjuk a friss újburgonyát és azonnal elkészítjük a petrezselymes receptet.
A burgonyát vízbe tesszük és recés késsel lekaparjuk a héját.
Ne hámozzuk, mert akkor elveszíti az a selymesen sima külső felületét, amelyet a legjobban szeretek.
Nagyobb hasábokra vágjuk.
Egy kevés olajon megfuttatunk szálasra vágott hagymát.
Beletesszük a burgonyát.
Megsózzuk és ételízesítővel enyhén megszórjuk.
Paradicsomot és zöldhagymaszárat is dobunk mellé.
Lefedve puhára főzzük.
Főzés közben enged levet, de, ha szükséges egy pohárka vizet önthetünk alá, hogy ne égjen le.
A végén szórjuk meg gazdagon vágott petrezselyemmel.
- újburgonya
- hagyma
- petrezselyem
- paradicsom
- éteízesítő
- só
- újhagyma
Elkészítés:
Minden évben várjuk a friss újburgonyát és azonnal elkészítjük a petrezselymes receptet.
A burgonyát vízbe tesszük és recés késsel lekaparjuk a héját.
Ne hámozzuk, mert akkor elveszíti az a selymesen sima külső felületét, amelyet a legjobban szeretek.
Nagyobb hasábokra vágjuk.
Egy kevés olajon megfuttatunk szálasra vágott hagymát.
Beletesszük a burgonyát.
Megsózzuk és ételízesítővel enyhén megszórjuk.
Paradicsomot és zöldhagymaszárat is dobunk mellé.
Lefedve puhára főzzük.
Főzés közben enged levet, de, ha szükséges egy pohárka vizet önthetünk alá, hogy ne égjen le.
A végén szórjuk meg gazdagon vágott petrezselyemmel.