2017. július 1., szombat

Tárkonyos borjúleves zöldborsóval

Hozzávalók:


  • borjúnyak
  • hagyma
  • olaj
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zeller
  • petrezselyem
  • tárkony
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • bors
  • tejszín


Elkészítés:


A levest mindig csontos húsból a legjobb készíteni.

Most borjúnak a nyakas részéből főztünk.
A húst feldaraboljuk, a csontokat külön levágjuk.


Egy fazékban olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Kicsit meg is pirítjuk.


Beletesszük a húst.


Kevergetve körbepirítjuk, majd a csontos részeket is hozzátesszük.


Vízzel felöntjük.
Megsózzuk és borsozzuk.



Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert.
Feldaraboljuk.


Friss petrezselymet és tárkonyt készítünk elő.


Ha a  hús már majdnem puha, akkor bezöldségeljük a levest.


Zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele.



Beletesszük a zöldségeket is.


A sok petrezselyem zöld finom ízt ad a levesnek.
A tárkonyt is tegyük bele.


Adjuk hozzá a zöldborsót.
Mélyhűtött is lehet.


Főzzük 10-15 percig.


Főzőtejszínt is öntsük bele a végén.


Ezzel még pár percig főzük és készen van.
Citrommal savanyíthatjuk.


Kellemes, tárkony ízű levest kapunk.