- borjúnyak
- hagyma
- olaj
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- zeller
- petrezselyem
- tárkony
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- bors
- tejszín
Elkészítés:
A levest mindig csontos húsból a legjobb készíteni.
Most borjúnak a nyakas részéből főztünk.
A húst feldaraboljuk, a csontokat külön levágjuk.
Egy fazékban olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Kicsit meg is pirítjuk.
Beletesszük a húst.
Kevergetve körbepirítjuk, majd a csontos részeket is hozzátesszük.
Vízzel felöntjük.
Megsózzuk és borsozzuk.
Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert.
Feldaraboljuk.
Friss petrezselymet és tárkonyt készítünk elő.
Ha a hús már majdnem puha, akkor bezöldségeljük a levest.
Zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele.
Beletesszük a zöldségeket is.
A sok petrezselyem zöld finom ízt ad a levesnek.
A tárkonyt is tegyük bele.
Adjuk hozzá a zöldborsót.
Mélyhűtött is lehet.
Főzzük 10-15 percig.
Főzőtejszínt is öntsük bele a végén.
Ezzel még pár percig főzük és készen van.
Citrommal savanyíthatjuk.
Kellemes, tárkony ízű levest kapunk.