- burgonya
- fokhagyma
- tojás
- liszt
- só
- bors
- cékla
- sárgarépa
- cukkini
- tejföl
- sajt
Elkészítés:
A tócsnit mindenki szereti, egyszerűen vagy kissé megbolondítva... sokszor készítjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/fuszeres-tocsni.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/tocsni-kukoricaval-es-paprikaval.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sutotokos-tocsni.html
Most egy zöldséggel töltött változatot készítettem.
Meghámozzuk a burgonyát.
Lemossuk.
A reszelő kis lyukú oldalán lereszeljük.
Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát nyomunk bele és tojással összekeverjük a masszát.
Lisztet adunk hozzá.
A tócsni tésztával kibélelünk egy kiolajozott sütőformát.
180 C fokos sütőben 10 percig elősütjük.
Közben zöldség hámozóval vagy uborka szeletelővel vékony szalagokat vágunk a meghámozott sárgarépából és céklából,
Ugyanígy felszeleteljük a cukkinit is, de azt nem hámozzuk meg.
Kivesszük a tepsit a sütőből.
Tejföllel megkenjük a tócsnit.
Reszelt sajttal jól megszórjuk.
Váltakozva, spirál alakban feltekerjük a zöldségeket.
Középről induljunk el.
Jó szorosan tekerjünk.
Olajozzuk meg egy picit a tetejét.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre.
Tortaszerűen szeleteljük.
Magában vagy köretnek tálaljuk.
Langyosan a legjobb.