2017. szeptember 24., vasárnap

Fűszeres sült csirkeszárny

Hozzávalók:



  • csirkeszárny
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • hagyma
  • fokhagyma
  • paradicsompüré
  • bors
  • rozmaring
  • gyömbér
  • oreganó
  • meggy dzsem
  • méz



Elkészítés:

Fűszeres csirkeszárny sokféleképpen készülhet.


Itt található néhány fűszerezési ötlet:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-csirkeszarny.html

Először keverjük össze a fűszeres pácot.

A késes aprítóban összedaráljuk a paradicsomot, zöldpaprikát, hagymát, fokhagymát, paradicsom pürét, sót, törött borsot, rozmaringot, gyömbért és oreganót.

Természetesem másfajta fűszereket is tehetünk bele, amit csak szeretünk...


A lényeg azonban, hogy a fűszerek mellé kerüljön valami édes íz is.
Ezúttal Györgyi sógornőm isteni meggy dzseméből tettem bele, valamint egy kevés mézzel is ellensúlyoztam az erőteljes fűszeres ízeket.


Összekeverjük a pác elemeit.


Csodás színű, édes-illatos keveréket kaptunk.


A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, tollakat, tokokat eltávolítjuk és kezünkkel ledörzsöljük a sárga bőrdarabkákat is.
Jól lemossuk és lecsöpögtetjük a húst.


A pácban alaposan megforgatjuk a szárnyakat, majd egy vékonyan kiolajozott tepsibe terítjük.


Egy pohárkányi vizet öntünk a hús alá, majd alufóliával lefedve 180 C fokon megsütjük.


A sütés vége felé levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk a szárnyakat.



Bármilyen salátával, körettel, de még csak úgy magában is hamar elfogy.





Sült zöldséggel és lime-os rizzsel is kiváló.