Hozzávalók:
Elkészítés:
Fűszeres csirkeszárny sokféleképpen készülhet.
Itt található néhány fűszerezési ötlet:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-csirkeszarny.html
Először keverjük össze a fűszeres pácot.
A késes aprítóban összedaráljuk a paradicsomot, zöldpaprikát, hagymát, fokhagymát, paradicsom pürét, sót, törött borsot, rozmaringot, gyömbért és oreganót.
Természetesem másfajta fűszereket is tehetünk bele, amit csak szeretünk...
A lényeg azonban, hogy a fűszerek mellé kerüljön valami édes íz is.
Ezúttal Györgyi sógornőm isteni meggy dzseméből tettem bele, valamint egy kevés mézzel is ellensúlyoztam az erőteljes fűszeres ízeket.
Összekeverjük a pác elemeit.
Csodás színű, édes-illatos keveréket kaptunk.
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, tollakat, tokokat eltávolítjuk és kezünkkel ledörzsöljük a sárga bőrdarabkákat is.
Jól lemossuk és lecsöpögtetjük a húst.
A pácban alaposan megforgatjuk a szárnyakat, majd egy vékonyan kiolajozott tepsibe terítjük.
Egy pohárkányi vizet öntünk a hús alá, majd alufóliával lefedve 180 C fokon megsütjük.
A sütés vége felé levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk a szárnyakat.
Bármilyen salátával, körettel, de még csak úgy magában is hamar elfogy.
Sült zöldséggel és lime-os rizzsel is kiváló.
- csirkeszárny
- paradicsom
- zöldpaprika
- hagyma
- fokhagyma
- paradicsompüré
- só
- bors
- rozmaring
- gyömbér
- oreganó
- meggy dzsem
- méz
Elkészítés:
Fűszeres csirkeszárny sokféleképpen készülhet.
Itt található néhány fűszerezési ötlet:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sult-csirkeszarny.html
Először keverjük össze a fűszeres pácot.
A késes aprítóban összedaráljuk a paradicsomot, zöldpaprikát, hagymát, fokhagymát, paradicsom pürét, sót, törött borsot, rozmaringot, gyömbért és oreganót.
Természetesem másfajta fűszereket is tehetünk bele, amit csak szeretünk...
A lényeg azonban, hogy a fűszerek mellé kerüljön valami édes íz is.
Ezúttal Györgyi sógornőm isteni meggy dzseméből tettem bele, valamint egy kevés mézzel is ellensúlyoztam az erőteljes fűszeres ízeket.
Összekeverjük a pác elemeit.
Csodás színű, édes-illatos keveréket kaptunk.
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, tollakat, tokokat eltávolítjuk és kezünkkel ledörzsöljük a sárga bőrdarabkákat is.
Jól lemossuk és lecsöpögtetjük a húst.
A pácban alaposan megforgatjuk a szárnyakat, majd egy vékonyan kiolajozott tepsibe terítjük.
Egy pohárkányi vizet öntünk a hús alá, majd alufóliával lefedve 180 C fokon megsütjük.
A sütés vége felé levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk a szárnyakat.
Sült zöldséggel és lime-os rizzsel is kiváló.