- fodros tészta
- olaj
- só
- zöldborsó
- spenót - friss vagy fagyasztott
- fokhagyma
- őrölt kömény
- csipet reszelt szerecsendió
- főzőtejszín
Elkészítés:
Szeretek zöldséges tésztát készíteni,
A spenót gyakran kerül a tésztára:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/spenotos-tejszines-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/09/spargas-spenotos-rakott-teszta.html
Most fodros tésztát főztem ki nem túl puhára.
Egy kevés olajjal és sóval kevertem össze,
Friss vagy mélyhűtött zöldborsót főztem meg enyhén sós vízben.
Leszűrtem és a tésztához kevertem.
Egy serpenyőben egy kanálka olajon megfuttattam a fokhagymát, egy csipet frissen reszelt szerecsendiót és az őrölt köményt.
Beletettem a korábban már előkészített spenótot.
Ehhez a friss levelekről eltávolítjuk a szárat, ereket, alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízben egyszer felforraljuk és máris leszűrjük. Vagyis blansírozzuk.
Az így elkészített spenótot ragyogóan le tudjuk fagyasztani a téli hónapokra.
Természetesen friss spenótlevelekkel is el tudjuk készíteni ezt az ételt.
A spenóthoz öntjük a főzőtejszínt, egyszer felforraljuk és készen is van.
Összekeverjük a zöldborsós tésztával.
Megízleljük és, ha kell megsózzuk.
Bármilyen sült hús mellé kitűnő köret.
Sajttal megszórva egy nagy adag salátával kínálva pedig önálló fogás is lehet.