- padlizsán
- zöldpaprika
- paradicsom
- sajt
- tejföl
- mozzarella
- paradicsompüré
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
Gyönyörű szép padlizsánokat vettem.
Sokféleképpen készítjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/10/lecsos-padlizsan.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/padlizsan-legyezo.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/padlizsankrem.html
Most megtöltöttem a félbevágott darabokat.
A kivájt padlizsánhúst összekeverjük a feldarabolt paradicsommal és zöldpaprikával.
Tejföllel lazítjuk.
Megsózzuk.
Egy tepsit vékonyan megkenünk sűrített paradicsommal.
Beleültetjük a fél padlizsánokat.
A padlizsánokba kanalazzuk a tejfölös keveréket.
Darabka sajtokat is teszünk bele.
Mozzarella is kerül a csónakba.
Olívaolajjal finoman meglocsoljuk.
Sütőben 180 C fokon megsütjük az ételt.
A paradicsompüré nagyon jó ízt ad az ételnek és megakadályozza, hogy a padlizsánok odasüljenek a tepsi aljához.
Melegen tálaljuk, hogy a sajt finom folyós maradjon.
Nagy adag friss saláta illik hozzá.