2017. szeptember 24., vasárnap

Sajtos töltött padlizsán

Hozzávalók:


  • padlizsán
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • sajt
  • tejföl
  • mozzarella
  • paradicsompüré
  • olívaolaj





Elkészítés:


Gyönyörű szép padlizsánokat vettem.

Sokféleképpen készítjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/10/lecsos-padlizsan.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/padlizsan-legyezo.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/padlizsankrem.html

Most megtöltöttem a félbevágott darabokat.


A kivájt padlizsánhúst összekeverjük a feldarabolt paradicsommal és zöldpaprikával.


Tejföllel lazítjuk.
Megsózzuk.


Egy tepsit vékonyan megkenünk sűrített paradicsommal.


Beleültetjük a fél padlizsánokat.


A padlizsánokba kanalazzuk a tejfölös keveréket.


Darabka sajtokat is teszünk bele.




Mozzarella is kerül a csónakba.


Olívaolajjal finoman meglocsoljuk.


Sütőben 180 C fokon megsütjük az ételt.


A paradicsompüré nagyon jó ízt ad az ételnek és megakadályozza, hogy a padlizsánok odasüljenek a tepsi aljához.


Melegen tálaljuk, hogy a sajt finom folyós maradjon.

Nagy adag friss saláta illik  hozzá.