- fodros kocka tészta
- zöld spárga
- olaj
- só
- kolozsvári szalonna
- őrölt kömény
- őrölt bors
- spenót
- sajt
- tejföl
Elkészítés:
A zöldséges rakott tészták gyakran szerepelnek az étlapunkon:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/sonkas-sajtos-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html
Fodros tésztát nem túl puhára kifőzzük, leszűrjük majd olajjal és sóval elkeverjük.
Ehhez az ételhez inkább zöld spárgát adjunk, sokkal jobban mutat majd a kész tésztában.
Kevés sós vízben főzzük roppanósra és szűrjük le.
Kolozsvári szalonnát süssünk ki.
A finom zsírba keverjük bele a feldarabolt spárgát.
Szórjuk meg őrölt köménnyel és borssal.
Közben reszeljünk sajtot.
Nem árt többfélét használni, egy kevés füstölt sajt is mehet bele.
A friss spenótot tisztítsuk meg, alaposan mossuk le és szűrjük le.
Adjuk a szalonnás raguhoz.
Egy mélyebb tepsibe simítsuk bele a tészta felét.
Erre terítsük rá a spárgás, spenótos masszát.
Alaposan kenjük be tejföllel.
Fedjük be a maradék tésztával és 180 C fokon sütőben süssük szép pirosra.
Bármilyen salátával kínálhatjuk.