2017. szeptember 2., szombat

Spárgás, spenótos rakott tészta

Hozzávalók:



  • fodros kocka tészta
  • zöld spárga
  • olaj
  • kolozsvári szalonna
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • spenót
  • sajt
  • tejföl








Elkészítés:

A zöldséges rakott tészták gyakran szerepelnek az étlapunkon:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/sonkas-sajtos-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html


Fodros tésztát nem túl puhára kifőzzük, leszűrjük majd olajjal és sóval elkeverjük.


Ehhez az ételhez inkább zöld spárgát adjunk, sokkal jobban mutat majd a kész tésztában.
Kevés sós vízben főzzük roppanósra és szűrjük le.


Kolozsvári szalonnát süssünk ki.


A finom zsírba keverjük bele a feldarabolt spárgát.


Szórjuk meg őrölt köménnyel és borssal.


Közben reszeljünk sajtot.
Nem árt többfélét használni, egy kevés füstölt sajt is mehet bele.


A friss spenótot tisztítsuk meg, alaposan mossuk le és szűrjük le.


Adjuk a szalonnás raguhoz.


Egy mélyebb tepsibe simítsuk bele a tészta felét.
Erre terítsük rá a spárgás, spenótos masszát.


Szórjuk rá a reszelt sajtot.


Alaposan kenjük be tejföllel.


Fedjük be a maradék tésztával és 180 C fokon sütőben süssük szép pirosra.


Bármilyen salátával kínálhatjuk.