Hozzávalók:
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/12/csirkelab-porkolt.html
Van aki szereti, van aki nem !
Mi igen.
Alaposan megtisztítjuk a lábakat, karmokat levágjuk, a bőrt lehúzzuk.
A szárnyakat is nagyon gondosan szabadítsuk meg az esetleges tollaktól tokoktól, majd a folyó víz alatt kezünkkel erősen dörzsöljük le a sárgás bőrt.
Egy kevés libazsíron kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát.
Tegyük bele a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát.
Pár percig süssük.
Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kevés vizet tegyünk bele és máris beletesszük a lábakat.
Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt és morzsolt majoránnát teszünk bele.
Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat.
Pár kanálka sűrített paradicsomot is adjunk hozzá.
Fedő alatt főzzük, amíg már puhulni nem kezd.
A szárnyak hamarabb puhulnak, mint a csontos lábak.
Lefedve főzzük készre az ételt.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk meg.
Nagyon finom, ragacsos ételt kapunk, amit nokedlivel vagy tésztával és uborka salátával kínáljunk.
- csirkeszárny
- csirkeláb
- hagyma
- fokhagyma
- libazsír
- fűszerpaprika
- paprika
- paradicsom
- só
- bors
- őrölt köménymag
- majoránna
- paradicsom püré
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/12/csirkelab-porkolt.html
Van aki szereti, van aki nem !
Mi igen.
Alaposan megtisztítjuk a lábakat, karmokat levágjuk, a bőrt lehúzzuk.
A szárnyakat is nagyon gondosan szabadítsuk meg az esetleges tollaktól tokoktól, majd a folyó víz alatt kezünkkel erősen dörzsöljük le a sárgás bőrt.
Egy kevés libazsíron kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát.
Tegyük bele a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és fokhagymát.
Pár percig süssük.
Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kevés vizet tegyünk bele és máris beletesszük a lábakat.
Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt és morzsolt majoránnát teszünk bele.
Vízzel felöntjük, hogy ellepje a húsokat.
Pár kanálka sűrített paradicsomot is adjunk hozzá.
Fedő alatt főzzük, amíg már puhulni nem kezd.
Most adjuk hozzá a szárnyakat is.
A szárnyak hamarabb puhulnak, mint a csontos lábak.
Lefedve főzzük készre az ételt.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk meg.
Nagyon finom, ragacsos ételt kapunk, amit nokedlivel vagy tésztával és uborka salátával kínáljunk.