2017. szeptember 3., vasárnap

Zöldséges, kókuszos csirke colombo

Hozzávalók:


  • csirkecomb 
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • csillagánizs
  • colombo por
  • sáfrány
  • őrölt koriander
  • kókusztej
  • kókuszreszelék
  • sárgarépa
  • főzőtök
  • burgonya
  • citromlé




Elkészítés:

Karibi ízeket nagyon szeretek használni a főzés során.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/csirke-colombo.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/07/ananaszos-kokuszos-csirke-colombo.html


Különlegesen finom étel a zöldséges, kókuszos csirke colombo.

A megtisztított csirkét olajon körbesütjük.


Hozzáadjuk a feldarabolt kápia paprikát, paradicsomot, hagymát, fokhagymát és csillagánizst.


5 percig sütjük majd őrölt koriandert és kurkumát szórunk rá.
A colombot is rászórjuk.


10 percig sütjük.

Nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket, a tököt, a sárgarépát és a burgonyát.


Rátesszük a csirkére.


Kókusztejet öntünk hozzá.


Adunk hozzá kókusz reszeléket is.


Készre főzzük az ételt.


Végül egy kis friss citromlével tesszük még pikánsabbá ezt az ételt.


Jó sűrű, illatos szószt kapunk.


A hús mellett a zöldségek a köret.