2017. szeptember 24., vasárnap

Spárga és újburgonya főtt borjúval

Hozzávalók:


  • zöld és fehér  spárga
  • vaj
  • újburgonya
  • citromlé
  • citrom
  • petrezselyem
  • tejföl
  • liszt
  • főtt borjú comb





Elkészítés:



A spárga minden formában kedvelt ételünk.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/06/tejfolos-sparga.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/05/spargaleves-ujhagymas-nokedlivel.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/sparga-zoldborsoval.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/spargas-karalabe.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html




Ezúttal fehér és zöld spárgát főztem vegyesen.


Egy kis vajon először megfuttatjuk a megtisztított fehér spárgát, amelynek lehámozzuk a külső szárát.


Utána rátesszük a zöld spárgát is, amit nem kell meghámozni.


Az újhagyma zöld szárát is beletesszük.


Egy kevés citromlével és sóval ízesítjük.


Petrezselymet adunk hozzá.


Mehet bele a megtisztított isteni finom újburgonya.
Mindig kapargatva tisztítsuk, ne hámozóval szedjük le a héját, mert így gyönyörű rózsaszínű marad és a külső héja pedig selymesen sima lesz a főzés után.


Mire megpuhul a burgonya, addigra a spárga is készen lesz.

Egy kávéskanálnyi lisztet egy fél pohárka vízzel simára elkeverünk, majd  tejföllel elhabarunk és az ételbe keverjük.


Összeforraljuk a mártást a zöldségekkel.
Citrom karikákkal és friss petrezselyemmel megszórjuk.


Melegen vagy langyosan tálaljuk.


Húslevesben főtt, remegő borjú hússal kínáltam.


Kellemesen pikáns, könnyű étel.