2017. szeptember 24., vasárnap

Babos, kukoricás francia csülök

Hozzávalók:


  • sertés francia csülök
  • hagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • vörösbab konzerv
  • kukorica konzerv
  • főtt rizs





Elkészítés:


Imádom a köröm pörköltöt.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/koromporkolt.html

A múltkori főzés után megmaradtak az úgynevezett francia csülkök.
Valójában ez a köröm és a csülök közt található része a sertés lábának.

Most ebből főztem egy jó kis szaftos egytálételt.


Apróra vágjuk a hagymát.


Ugyanígy a zöldpaprikát is.


Egy kanálka olajon megfuttatjuk a hagymát, majd beletesszük valamennyi hozzávalót, a húst, a zöldpaprikát, fokhagymát, paradicsomot.

Megszórjuk sóval, borssal, őrölt köménymaggal, és fűszerpaprikát is teszünk bele.


Elkeverjük és vízzel felöntjük, hogy jól ellepje.
Lefedve közepes lángon puhára főzzük.

Ügyeljünk, hogy mindig legyen rajta elég víz.


Amíg a hús készül megfőzzük a rizst.
Munkánk megkönnyítése érdekében ezúttal konzerv babot és kukoricát használunk.


Hozzákeverjük a megfőtt csülökhöz.


Egyet forralunk az ételen.



Jó forrón kínáljuk.


Finom kis étel lett belőle.
Kovászos uborkát ettünk hozzá.