- darált hús
- hagyma
- tojás
- só
- bors
- chilipaprika
- zsemlemorzsa
- olívaolaj
- szójaszósz
- ecet
- keményítő
- kápia paprika
- ananász konzerv
Elkészítés:
Finom, pikáns ízű húsgombócok...
A darált húst összeállítjuk.
Finomra vágott hagymát, 1 tojást, sót, törött borsot, chilipaprikát, valamint 1 ek. zsemlemorzsát dolgozunk össze a hússal.
Az összegyúrt masszát úgy 20-30 percre a hűtőbe tesszük.
Kiolajozunk egy tepsit és fagyiskanállal csinos kis halmokat helyezünk el benne.
Sütőben megsütjük a gombócokat.
Elkészítjük az öntetet.
Szójaszószt elkeverünk egy kis rizsecettel és ételkeményítővel.
Szép színes kápia paprikát csíkokra vágunk.
Egy kanál olíva olajon, erős tűzön kevergetve 2 percig sütjük a paprikát.
Most beletesszük a konzerv ananászt is,
Belekerül a pikáns mártás is.
A mártásos csészét kiöblítjük az ananász konzerv levével és azt is az ételbe öntjük.
Végül belehelyezzük a megsütött gombócokat is.
Összeforraljuk az ételt.
Párolt rizzsel kínáljuk.