2017. szeptember 24., vasárnap

Thai ananászos húsgombóc

Hozzávalók:


  • darált hús
  • hagyma
  • tojás
  • bors
  • chilipaprika
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • szójaszósz
  • ecet
  • keményítő
  • kápia paprika
  • ananász konzerv


Elkészítés:

Finom, pikáns ízű húsgombócok...

A darált húst összeállítjuk.
Finomra vágott hagymát, 1 tojást, sót, törött borsot, chilipaprikát, valamint 1 ek. zsemlemorzsát dolgozunk össze a hússal.




Az összegyúrt masszát úgy 20-30 percre a hűtőbe tesszük.




Kiolajozunk egy tepsit és fagyiskanállal csinos kis halmokat helyezünk el benne.



Sütőben megsütjük a gombócokat.


Elkészítjük az öntetet.
Szójaszószt elkeverünk egy kis rizsecettel és ételkeményítővel.


Szép színes kápia paprikát csíkokra vágunk.


Egy kanál olíva olajon, erős tűzön kevergetve 2 percig sütjük a paprikát.


Most beletesszük a konzerv ananászt is,




Belekerül a pikáns mártás is.


A mártásos csészét kiöblítjük az ananász konzerv levével és azt is az ételbe öntjük.


Végül belehelyezzük a megsütött gombócokat is.



Összeforraljuk az ételt.



Párolt rizzsel kínáljuk.