- gomba
- hagyma
- zöldborsó
- vaj
- zöldhagyma
- petrezselyem
- olaj
- rizs
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
Nagyon finom falatok készülnek a konyhán rizzsel:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/rizses-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/05/kacsas-rizs.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/zoldseges-rizses-hus.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kantoni-rizs.html
Használjunk többféle rizst, hagyományos fehér rizst, barna rizst, kerek arborio rizst, vadrizst vagy a manapság könnyen beszerezhető jázmin rizst vagy a legfinomabb illatos basmati rizst.
Mindig másféle íze lesz az ételünknek.
Készíthetjük magában vagy zöldségekkel, mindenféle hússal, esetleg mindkettővel egyszerre.
Most egy kis zöldborsós, gombás köretet készítettem.
Vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Ezúttal jobbára csak a gomba szárát tettem bele, a kalapot kirántottam és a rizs mellé kínáltam.
Zöldhagyma szára is került bele.
A petrezselyem zsenge szárát is belevágtam, abban van a legtöbb íz.
Zöldborsó következett.
Most kicsit megsóztam és jóféle ételízesítővel is megszórtam.
Készre főztem.
Ezúttal a rizst külön készítettem.
Egy wokban egy kanálka olajon megüvegesítettem a rizst, majd dupla mennyiségű vízzel öntöttem fel.
Megsóztam és megkevertem.
Ezután már nem kevertem, hanem pár perc forrás után takarékon főztem kb 10-15 percig, majd a lángot eloltva, fedő alatt hagytam még puhulni egy kicsit.
Összekevertem a gombás, zöldborsós raguval.
Beleszórtam a maradék petrezselymet is.
Finom szaftos köret lett belőle.
Magában is nagyon jó, de rántott gombával remek vacsora lett belőle.