2017. szeptember 2., szombat

Petőfi rostélyos

Hozzávalók:


  • marha rostélyos
  • liszt
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • paradicsompüré




Elkészítés:   












Szeretjük a marha és borjú rostélyost:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/tajinos-parolt-rostelyos.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/02/hagymas-rostelyos.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/fokhagymas-borju-rostelyos.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/parolt-borju-pikans-szosszal.html



Most egy magyaros fogást készítettem.



A megmosott, megszárított húst megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd leveregetjük a felesleget róla.
Olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.



Majd félretesszük.


Összevágjuk a hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát.


Egy kis olajon pirítani kezdjük a zöldséget.


Megfűszerezzük őrölt borssal és köménymaggal, valamint majoránnával.


Paradicsompürét is teszünk hozzá.


Az elősütött rostélyost tepsibe fektetjük és ráhalmozzuk a paradicsomos ragut.


A tepsibe öntünk egy kevés vizet.
Alufóliával lefedjük a tepsit és a sütőben puhára sütjük a húst.



Isteni puha, szaftos  és omlós hús lesz.


Kelkáposztás burgonyapürével és sok friss salátával tálaltam.

A colcannon ír nemzeti étel és családom nagyon szereti.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/colcannon-ir-kelkaposztas-burgonyapure.html



A sült ízes leve igencsak harmonizál a finom krumplipürével.