- zöld és fehér spárga
- vaj
- újburgonya
- citromlé
- citrom
- petrezselyem
- só
- tejföl
- liszt
- főtt borjú comb
Elkészítés:
A spárga minden formában kedvelt ételünk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/06/tejfolos-sparga.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/05/spargaleves-ujhagymas-nokedlivel.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/sparga-zoldborsoval.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/spargas-karalabe.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html
Ezúttal fehér és zöld spárgát főztem vegyesen.
Egy kis vajon először megfuttatjuk a megtisztított fehér spárgát, amelynek lehámozzuk a külső szárát.
Utána rátesszük a zöld spárgát is, amit nem kell meghámozni.
Az újhagyma zöld szárát is beletesszük.
Egy kevés citromlével és sóval ízesítjük.
Petrezselymet adunk hozzá.
Mehet bele a megtisztított isteni finom újburgonya.
Mindig kapargatva tisztítsuk, ne hámozóval szedjük le a héját, mert így gyönyörű rózsaszínű marad és a külső héja pedig selymesen sima lesz a főzés után.
Mire megpuhul a burgonya, addigra a spárga is készen lesz.
Egy kávéskanálnyi lisztet egy fél pohárka vízzel simára elkeverünk, majd tejföllel elhabarunk és az ételbe keverjük.
Összeforraljuk a mártást a zöldségekkel.
Citrom karikákkal és friss petrezselyemmel megszórjuk.
Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Húslevesben főtt, remegő borjú hússal kínáltam.
Kellemesen pikáns, könnyű étel.