- sertés francia csülök
- hagyma
- olaj
- zöldpaprika
- paradicsom
- fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- vörösbab konzerv
- kukorica konzerv
- főtt rizs
Elkészítés:
Imádom a köröm pörköltöt.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/koromporkolt.html
A múltkori főzés után megmaradtak az úgynevezett francia csülkök.
Valójában ez a köröm és a csülök közt található része a sertés lábának.
Most ebből főztem egy jó kis szaftos egytálételt.
Apróra vágjuk a hagymát.
Ugyanígy a zöldpaprikát is.
Egy kanálka olajon megfuttatjuk a hagymát, majd beletesszük valamennyi hozzávalót, a húst, a zöldpaprikát, fokhagymát, paradicsomot.
Megszórjuk sóval, borssal, őrölt köménymaggal, és fűszerpaprikát is teszünk bele.
Elkeverjük és vízzel felöntjük, hogy jól ellepje.
Lefedve közepes lángon puhára főzzük.
Ügyeljünk, hogy mindig legyen rajta elég víz.
Amíg a hús készül megfőzzük a rizst.
Munkánk megkönnyítése érdekében ezúttal konzerv babot és kukoricát használunk.
Hozzákeverjük a megfőtt csülökhöz.
Egyet forralunk az ételen.
Jó forrón kínáljuk.
Finom kis étel lett belőle.
Kovászos uborkát ettünk hozzá.