- zöldbab
- füstölt szalonna
- hagyma
- zöldpaprika
- füstölt kolbász
- paradicsom
- fűszerpaprika
- só
- cukor
A nokedlihez:
- liszt
- tojás
- só
Elkészítés:
Zsenge vajbabot megtisztítunk, megmosunk és feldarabolunk.
Szalonnát sütünk ki egy lábasban és a zsíron a nem túl apróra vágott hagymát kezdünk sütni.
Rátesszük a vágott babot, kicsit megsózzuk és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Most a zöldpaprikát és a füstölt kolbászt is beletesszük.
A fűszerpaprikát is hozzáadjuk.
Belekerül a feldarabolt paradicsom is.
Ha kell utána sózunk és egy pici cukrot teszünk bele.
Összekeverjük és pár perc alatt készre főzzük.
Közben hagyományos módon nokedlit készítünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/nokedli.html
A kifőtt és leszűrt nokedlit belekeverjük a lecsós babba.
Jól összekeverjük az ételt.
Nagyon nagyon finom, kiadós étel.