- marha rostélyos
- só
- liszt
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- bors
- őrölt köménymag
- majoránna
- paradicsompüré
Elkészítés:
Szeretjük a marha és borjú rostélyost:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/tajinos-parolt-rostelyos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/02/hagymas-rostelyos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/fokhagymas-borju-rostelyos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/parolt-borju-pikans-szosszal.html
Most egy magyaros fogást készítettem.
A megmosott, megszárított húst megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd leveregetjük a felesleget róla.
Olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Majd félretesszük.
Összevágjuk a hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát.
Egy kis olajon pirítani kezdjük a zöldséget.
Megfűszerezzük őrölt borssal és köménymaggal, valamint majoránnával.
Paradicsompürét is teszünk hozzá.
Az elősütött rostélyost tepsibe fektetjük és ráhalmozzuk a paradicsomos ragut.
A tepsibe öntünk egy kevés vizet.
Alufóliával lefedjük a tepsit és a sütőben puhára sütjük a húst.
Isteni puha, szaftos és omlós hús lesz.
Kelkáposztás burgonyapürével és sok friss salátával tálaltam.
A colcannon ír nemzeti étel és családom nagyon szereti.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/colcannon-ir-kelkaposztas-burgonyapure.html
A sült ízes leve igencsak harmonizál a finom krumplipürével.