- pulyka felső comb
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- zöldhagyma
- paradicsom
- kókuszos curry krém
- só
- olaj
- burgonya
Elkészítés:
Megtisztítjuk a pulyka felső combokat, megmossuk, lecsöpögtetjük.
Kókuszos curry krémmel fűszereztem, amelyet ezúttal külföldről kaptam.
Már itthon is lehet kapni különféle curry pasztákat, bármelyik megfelel ehhez a recepthez.
A pulyka bőrét fellazítjuk és alatta alaposan megsózzuk, fűszerezzük a húst.
Hagymát, fokhagymát, zöldhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot tömködünk a bőr alá.
Kiolajozott tepsibe fektetjük a combokat, visszaigazítjuk a bőrt is.
A tetejét is megszórjuk a currys fűszerrel és rászórunk zöldhagymát.
A tepsibe teszünk még megtisztított darabokra vágott burgonyát.
Egy pohár vizet töltünk a tepsibe és alufóliával lefedve 180 C fokon megsütjük az ételt.
A körettel együtt tálalhatjuk.
A maradék sült hús kitűnően felhasználható uzsonnaszendvicsként is.