- pulykacomb
- só
- szárított rozmaring
- friss rozmaring
- római kömény
- hagyma
- fokhagyma
- paradicsom
- olaj
Elkészítés:
Kedvencem a pulykasült.
Ízletes, sovány hús és ráadásul roppant kiadós.
A megmaradt húst szendvicsbe teszem másnap.
Sokkal jobb, mint egy felvágott... és legalább tudom, hogy mi van benne...
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/sult-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/pulykacomb-zoldseggel-sutve.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/05/romai-komenyes-kakukkfuves-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/karacsonyi-illatos-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/szalonnakremes-sult-pulykacomb.html?m=0
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/szilvas-afonyas-pulykacomb.html
A megmosott pulyka felső combokat egyenesen a kiolajozott tepsibe teszem, amire már egy-két friss ág rozmaringot fektettem le.
Először a nem bőrös felüket fűszerezem be sóval, kakukkfűvel, szárított rozmaringgal és római köménnyel.
Majd megfordítom a húst és a kezemmel fellazítom a bőrt.
A bőr alatt is jól megsózom és befűszerezem.
Vastagra vágott hagyma karikákat, fokhagyma darabokat, paradicsomot és friss rozmaring ágakat is dugok bele.
A bőrt visszaigazítjuk, kívül is fűszerezünk, majd 180-200 C fokos sütőben puhára sütjük a húst.
Pikáns sült gombával adtam mellé.
Rizzsel töltött paradicsommal és sült cukkinivel tálaltam.
Nagyon finom zamatos húsi.
Majonézes mexikói saláta is járt mellé.