2017. november 19., vasárnap

Tejszínes, zöldséges húsgombóc

Hozzávalók:


  • darált hús
  • hagyma
  • tojás
  • kókuszolaj
  • petrezselyem
  • bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • kapribogyó 
  • mustár
  • főzőtejszín







Elkészítés:

A darált húshoz sertés és pulyka húst választottam.

Sót, borsot, petrezselymet és apróra vágott hagymát adunk hozzá.



Két tojást is gyúrunk bele.


A jól összegyúrt masszából gombócokat formázunk és kiolajozott tepsire helyezzük.


Egy kis pohár vizet is öntünk a tepsibe és 180 C fokos sütőben szép pirosra megsütjük.


A kész húsgombócot félretesszük.


Elkészítjük a zöldséges alapot.


Megtisztítjuk a sárgarépát, fehérrépát, karalábét és zellert.


Egy kis kókusz olajon megfuttatunk egy kisebb szálasra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a felaprított zöldséget.


Most hozzáadjuk a jóféle kapribogyót, amelytől isteni pikáns lesz az étel.


Sózzuk meg.


Mustárral fokozzuk az ízeket.


Sok vágott petrezselyem is kerüljön bele.


Ha már majdnem puha a zöldség, akkor főzőtejszínnel felengedjük.


Forraljuk fel az ételt.


Most tegyük bele a húsgombócokat.


Egy szép darab vajat is adjunk hozzá, amelytől isteni krémes lesz.


Forraljuk fel és készen van a finom mártásos húsgombóc.


Vékony spagettivel kínáltam.


Ha valaki jobban szereti, össze is turmixolhatja a zöldségeket.