- darált hús
- hagyma
- tojás
- kókuszolaj
- petrezselyem
- só
- bors
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- kapribogyó
- mustár
- főzőtejszín
Elkészítés:
A darált húshoz sertés és pulyka húst választottam.
Sót, borsot, petrezselymet és apróra vágott hagymát adunk hozzá.
Két tojást is gyúrunk bele.
A jól összegyúrt masszából gombócokat formázunk és kiolajozott tepsire helyezzük.
Egy kis pohár vizet is öntünk a tepsibe és 180 C fokos sütőben szép pirosra megsütjük.
A kész húsgombócot félretesszük.
Elkészítjük a zöldséges alapot.
Megtisztítjuk a sárgarépát, fehérrépát, karalábét és zellert.
Hozzáadjuk a felaprított zöldséget.
Most hozzáadjuk a jóféle kapribogyót, amelytől isteni pikáns lesz az étel.
Sózzuk meg.
Mustárral fokozzuk az ízeket.
Sok vágott petrezselyem is kerüljön bele.
Ha már majdnem puha a zöldség, akkor főzőtejszínnel felengedjük.
Forraljuk fel az ételt.
Most tegyük bele a húsgombócokat.
Egy szép darab vajat is adjunk hozzá, amelytől isteni krémes lesz.
Forraljuk fel és készen van a finom mártásos húsgombóc.
Vékony spagettivel kínáltam.
Ha valaki jobban szereti, össze is turmixolhatja a zöldségeket.