- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk a puha vajat is és tovább keverjük a robotgéppel.
Legyen nagyon habos.
Kimérjük a lisztet és beletesszük a sütőport is.
Adjunk hozzá egy csipet sót is.
A lisztet a tojásos krémbe keverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
Óvatosan belekeverjük a habot a krémbe.
Először a hab egyharmadát keverjük bele alaposan, majd hozzáadjuk a többit is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 c fokon készre sütjük.
A piskótát tegyük át egy rácsra és hagyjuk kihűlni.
Szép magas sütemény lesz, amelyet tortalapnak is felhasználhatunk.
Nagyon finom magában is porcukorral megszórva.
Házi baracklekvárral mennyei sütemény.