2017. november 18., szombat

Vajas piskóta

Hozzávalók:


  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj





    

Elkészítés:





A tojások sárgáját habosra keverjük  a cukorral.



Hozzáadjuk a puha vajat is és tovább keverjük a robotgéppel.


Legyen nagyon habos.


Kimérjük a lisztet  és beletesszük a sütőport is.
Adjunk hozzá egy csipet sót is.


A lisztet a tojásos krémbe keverjük.


A tojásfehérjéből kemény habot verünk.


Óvatosan belekeverjük a habot a krémbe.



Először a hab egyharmadát keverjük bele alaposan, majd hozzáadjuk a többit is.



Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 c fokon készre sütjük.


A piskótát tegyük át egy rácsra és hagyjuk kihűlni.


Szép magas sütemény lesz, amelyet tortalapnak is felhasználhatunk.

Nagyon finom magában is porcukorral megszórva.


Házi baracklekvárral mennyei sütemény.