Hozzávalók:
Elkészítés:
Ezúttal egy kacsa far-hát került bele a levesbe.
Egy fazékban feltesszük főni a húst.
Sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot tisztítunk és feldarabolva a levesbe tesszük.
Petrezselyemzöld és zeller levél is menjen bele.
Sózzuk, borsozzuk,
Tegyünk bele néhány babérlevelet is.
Ha minden puha, akkor egy kis rántást készítsünk olajból, lisztből.
Tegyünk bele zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve keverjük bele a fűszerpaprikát is.
Vízzel simára keverjük és a levesbe öntjük.
Pár percig forraljuk a levest.
Aki szereti tehet bele tejfölt is, amivel még egyszer felforraljuk.
Ecettel lehet savanyítani.
- 1 db kacsa far-hát
- fejtős bab
- sárgarépa
- fehérrépa
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- petrezselyem
- babérlevél
- olaj
- liszt
- fűszerpaprika
- tejföl
- ecet
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
Ezúttal egy kacsa far-hát került bele a levesbe.
Egy fazékban feltesszük főni a húst.
Sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot tisztítunk és feldarabolva a levesbe tesszük.
Petrezselyemzöld és zeller levél is menjen bele.
Sózzuk, borsozzuk,
.
Adjuk hozzá a fejtős babot is.Tegyünk bele néhány babérlevelet is.
Ha minden puha, akkor egy kis rántást készítsünk olajból, lisztből.
Tegyünk bele zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve keverjük bele a fűszerpaprikát is.
Vízzel simára keverjük és a levesbe öntjük.
Pár percig forraljuk a levest.
Aki szereti tehet bele tejfölt is, amivel még egyszer felforraljuk.
Ecettel lehet savanyítani.