2017. november 18., szombat

Fejtős bableves kacsa farháttal

Hozzávalók:


  • 1 db kacsa far-hát
  • fejtős bab
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • petrezselyem
  • babérlevél
  • olaj
  • liszt
  • fűszerpaprika
  • tejföl
  • ecet
  • ételízesítő



Elkészítés:


Ezúttal egy kacsa far-hát került bele a levesbe.



Egy fazékban feltesszük főni a húst.


Sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot tisztítunk és feldarabolva a levesbe tesszük.
Petrezselyemzöld és zeller levél is menjen bele.
 

Sózzuk, borsozzuk,
.
Adjuk hozzá a fejtős babot is.
Tegyünk bele néhány babérlevelet is.


Ha minden puha, akkor egy kis rántást készítsünk olajból, lisztből.
Tegyünk bele zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve keverjük bele a fűszerpaprikát is.


Vízzel simára keverjük és a levesbe öntjük.


Pár percig forraljuk a levest.
Aki szereti tehet bele tejfölt is, amivel még egyszer felforraljuk.


Ecettel lehet savanyítani.