Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagyon tartalmas, gazdag leves.
Először külön megfőzzük a csülköt, körmöt egy hagyma, pár gerezd fokhagyma, egy zöldpaprika és egy paradicsom társaságában.
Amikor a hús puha, akkor kiemeljük a léből és egy tálba tesszük.
Kicsontozzuk a körmöt és kisebb darabokra vágjuk.
Hasonlóan felszeleteljük a csülköt is.
Tegyük félre a húsokat,
Megtisztítjuk a zöldségeket,
Feldaraboljuk.
Paradicsomot, zöldpaprikát, petrezselymet és fokhagymát vágunk apróra.
Minden zöldséget a hús főzőlevébe teszünk.
A fejtős babot szintén a levesbe tesszük.
Frissen őrölt borsot teszünk a levesbe.
Ha kell megsózzuk a levest, a petrezselymet is hozzá adjuk.
Jófajta házi kolbász is teszünk a levesbe.
Ha minden puha akkor külön kis serpenyőben kevés olajon felaprított hagymát pirítunk.
Majd adunk hozzá egy kis lisztet.
Ha jól felhabzott, akkor a tűzről levesszük.
Belekeverjük a fűszerpaprikát.
Kevés hideg vízzel felöntjük és simára keverjük.
A rántást a levesbe öntjük.
Kiforraljuk a levest.
Tejföllel kínáljuk.
Aki szereti egy kevés ecettel savanyíthatja.
Nagyon ízletes, de egyáltalán nem diétás leves.
- csülök
- köröm
- hagyma
- fokhagyma
- paradicsom
- zöldpaprika
- só
- bors
- sárgarépa
- fehérrépa
- petrezselyem
- karalábé
- zeller
- fejtős bab
- füstölt kolbász
- liszt
- olaj
- fűszerpaprika
- tejföl
Elkészítés:
Nagyon tartalmas, gazdag leves.
Először külön megfőzzük a csülköt, körmöt egy hagyma, pár gerezd fokhagyma, egy zöldpaprika és egy paradicsom társaságában.
Amikor a hús puha, akkor kiemeljük a léből és egy tálba tesszük.
Kicsontozzuk a körmöt és kisebb darabokra vágjuk.
Hasonlóan felszeleteljük a csülköt is.
Tegyük félre a húsokat,
Megtisztítjuk a zöldségeket,
Feldaraboljuk.
Paradicsomot, zöldpaprikát, petrezselymet és fokhagymát vágunk apróra.
Minden zöldséget a hús főzőlevébe teszünk.
A fejtős babot szintén a levesbe tesszük.
Frissen őrölt borsot teszünk a levesbe.
Ha kell megsózzuk a levest, a petrezselymet is hozzá adjuk.
Jófajta házi kolbász is teszünk a levesbe.
Ha minden puha akkor külön kis serpenyőben kevés olajon felaprított hagymát pirítunk.
Majd adunk hozzá egy kis lisztet.
Ha jól felhabzott, akkor a tűzről levesszük.
Belekeverjük a fűszerpaprikát.
Kevés hideg vízzel felöntjük és simára keverjük.
A rántást a levesbe öntjük.
Kiforraljuk a levest.
Tejföllel kínáljuk.
Aki szereti egy kevés ecettel savanyíthatja.
Nagyon ízletes, de egyáltalán nem diétás leves.