2018. február 22., csütörtök

Kelbimbó és fehérítő zeller mikróban

Hozzávalók:


  • kelbimbó
  • fehérítő zeller
  • hagyma
  • újhagyma
  • paradicsom
  • kápia paprika
  • passata paradicsompüré
  • római kömény





Elkészítés:



Gyakran készítünk mikróban zöldséget.
Hamar megvan és isteni roppanós marad a zöldség.

Egy jénai tálban készítem.

Alulra szórjuk bele a kelbimbót.


Fektessük rá a szárzellert, amelyet fehérítő zellernek is mondanak.


Darabos paradicsom pürét kanalazunk rá.
Kevés római köményt is szórunk az ételre.


Hagymát, paradicsomot, kápia vagy kaliforniai paprikát és újhagymaszárat is teszünk bele.


Picit megsózzuk és a jénai tetejével lefedve a mikróban kb. 15 perc alatt megpároljuk.


A zöldség így nem fő túl, íze remekül megmarad.


Köretnek kínáljuk.


Nem utolsó szempont, hogy hamar készül és nem kell külön mosogatnunk.


A paradicsomos levével meglocsolva fogyasztjuk.